Skip to main content

Selge bolig

Når vi skal hjelpe deg med salget av din viktigste eiendel er det viktig for oss at prosessen gjennomføres på en grundig og effektiv måte.

Vi ønsker å bidra til at du oppnår best mulig pris for hjemmet ditt!

Befaring

Ta kontakt med oss og avtal en befaring. Sett av god nok tid møtet og finn gjerne frem tidligere salgsdokumentasjon. Megler vil ta en grundig gjennomgang av boligen og gå gjennom salgsprosessen med deg. Vi gir deg tips og råd for hva du kan gjøre for å øke verdien, foretar en verdivurdering og legger opp en strategi for salget. Vi gir deg et tilbud og går gjennom den skriftlige oppdragsavtalen hvor totalkostnaden for tjenesten forekommer.

Klargjøring av boligen for salg

Å selge bolig krever planlegging og gode forberedelser. Det er diverse dokumenter som er lovpålagt å innhente i forbindelse med salg av eiendom, dette gjør vi. Disse opplysningene skal gjennomgås og kontrolleres. Takstmann og profesjonell fotograf bestilles av oss, og disse tar direkte kontakt med deg for avtale om tid. I forkant av fotografering gir vi deg gode råd og tips om styling. Vi anbefaler at du setter av god tid til befaringen med takstmann. I forkant vil du få en sjekkliste det er lurt å gå gjennom. Husk også å finn frem all relevant dokumentasjon du har på boligen.

Markedsføring og presentasjon

Det er viktig å presentere boligen på best mulig måte og vi tilpasser alltid markedsføringen etter hvilken type eiendom det er snakk om. Vi kjenner markedet best og vet hva som skal til for å treffe de rette kjøperne og få flest mulig på visning. Vi utarbeider salgsoppgave og annonse som skal gjennomgås og godkjennes av deg. Materiellet annonseres i avtalte kanaler.

Visning

Visningen er en viktig del av markedsføringen og legger grunnlaget for budrunden. Her er presentasjonen svært viktig og vi hjelper deg med tips og råd for hvordan boligen bør fremstå. I forkant av visningen har vi fulgt opp alle interessenter og sørget for at de er godt forberedt. Megler gjennomfører visningen, gjerne sammen med deg – da det er du som kjenner boligen best og kan svare på eventuelle spørsmål knyttet til eiendommens historikk.

Vi ønsker å bidra til at du oppnår best mulig pris for hjemmet ditt!

Budrunde

Interessentene følges opp og vi avklarer eventuelle spørsmål rundt finansiering, overtagelse eller kjøpsprosessen. Når det kommer inn bud holder vi deg og de andre interessentene orientert gjennom hele prosessen, og gir informasjon og veiledning. Det er viktig for oss at du oppnår best mulig pris for boligen din. Ved din aksept av bud er boligen solgt.

Kontraktsmøte

Vi utarbeider kontraktsdokumenter med vedlegg og akseptbrev som du får til gjennomlesning før selve kontraktsigneringen. Kjøpekontrakten regulerer avtaleforholdet mellom kjøper og selger og det er viktig at all relevant informasjon kommer med. Dokumentene signeres digitalt eller på et fysisk kontraktsmøte hvor alle partene er til stede.

Overtagelse

I forkant av overtagelse ringer vi både kjøper og selger for å gjennomgå hva som skal skje på overtagelsen og bekreftet at kjøpesum er innbetalt på klientkonto. På selve overtagelsen møtes kjøper og selger for å gjennomgå eiendommen i fellesskap. Megler er ofte med på overtagelsen. Her er det viktig at du som selger informerer om praktiske ting kjøper bør vite om. På overtagelsen skal det også leses av strøm, eventuelt vannmåler, gjennomgås vask og leveres nøkler. Dette fylles ut på overtagelsesprotokollen.

Oppgjør og tinglysning

Når overtagelsesprotokollen er underskrevet er kjøper formelt eier av eiendommen. Nå vil oppgjørsansvarlig sørge for at eiendommen overføres til ny eier og at oppgjør blir utbetalt. Begge parter vil motta oppgjørsoppstilling når oppgjøret er tatt. Nå er prosessen over, og vi vil gjerne at du anmelder oss både på Facebook og Eiendomsmeglerguiden.

Kundeuttalelser

Rustad Eiendomsmegling har meget høy kunnskap om sitt fagfelt og er profesjonelle. I tillegg er de dedikerte og yter meget god service, og ikke minst at de ser kunden.

Inge VikenSolgte et småbruk i Elverum i 2021

Tusen tusen takk til Rustad Eiendomsmegling for god kommunikasjon, godt samarbeid og salg kl 12.15 dagen etter visning. Anbefales på det sterkeste!

Mette Trønnes

Skal du selge i Elverum og omegn finnes det ikke en bedre megler. Hans kunnskap om nærområde, erfaring og nettverk gjør han til den ledende megleren som han er. Anbefales på det sterkeste!

Odd Einar Nygård

Gjennom faglig kompetanse og menneskekunnskap skapes nødvendig tillit mellom partene ved kjøp/salg - det er opplevelsen med Rustad Eiendomsmegling AS. En god planfase i forkant av visning - med god oppfølging / service underveis, gjorde salgsprosessen kort og effektiv - mange takk!

Geir-Håkon Øverby

Ingen sak å selge med Rustad Eiendomsmegling på laget. Kunnskapsrik og effektiv, entusiastisk og trivelig. Har gode menneskekjenner-antenner og er veldig omgjengelig.

Siv Nordlie

Kun når det beste er godt nok! Tusen hjertelig takk for fantastisk service, som alltid, og en kjempe bra jobb. Dyktighet til fingerspissene!

Santa Aleandra Hasleengen

Dyktig megler som ser og forstår seg på mennesker, uansett situasjon, behagelig og omgjengelig - anbefaler!

Tormod Torkildsby