Kjøpe bolig

Å kjøpe et hjem er en av de største investeringene du gjør i livet. Vi vil gjerne hjelpe deg med råd og tips underveis i prosessen.

Se boligene vi har til salgs!

Se boliger

Finne bolig

Første steg i prosessen er å avklare hva slags bolig du ønsker. Bruk tid på finn.no, bla i avisannonser og gjør deg litt kjent i markedet. Bruk oss gjerne for å finne den rette boligen for deg.

Visning

Før du går på visning er det viktig å være forberedt. Gå i banken din for å få et finansieringsbevis slik at du er klar til å by hvis drømmeboligen plutselig dukker opp. Hvis du eier bolig fra før hjelper vi deg med verdivurdering på denne.

I forberedelsene til visning er det viktig å lese salgsoppgaven nøye og notere seg eventuelle spørsmål. På visningen bør du gå gjennom hele boligen og gjerne ta med deg en fagmann hvis du er usikker på den tekniske tilstanden. Still spørsmål til megler og boligselger underveis. Skriver du deg opp på interessentlisten hos megler vil du få beskjed når det kommer inn bud på eiendommen.

Gi bud

Før du legger inn bud og eventuelt hiver den inn i en budrunde, er det viktig å sette seg et tak. Hvor mye er du villig til å gi for boligen? Første bud må være skriftlig på budskjema eller via Tryggbudgivning. Du må signere og legitimere deg. De neste budene kan skje via sms/e-post eller via Tryggbudgivning.

Husk å ha finansieringen i orden, slik at du ikke må ta forbehold om finansiering. Slike bud vil lett bli avvist. Budet er bindende frem til akseptfristens utløp, dette gjelder også selv om det kommer inn høyere bud. Det er derfor viktig at man ikke byr på flere eiendommer samtidig.

Kjøpet er i boks

Når kjøpet er i boks inviteres kjøper og selger inn til felles kontraktsmøte for signering. Kontraktsdokumenter og akseptbrev får du til gjennomlesning før selve kontraktsmøtet. På kontraktsmøte går vi gjennom kontrakten og prosessen videre.

Oppgjør og overtagelse

Før overtagelse bekrefter megler at kjøpesum er innbetalt på klientkonto. På overtagelsen møtes kjøper og selger for å gjennomgå eiendommen i fellesskap. Det skal leses av strøm, gjennomgås vask og leveres nøkler. Overtagelsesprotokoll signeres av begge parter. Nå kan du flytte inn i din nye bolig! Vi vil også gjerne at du anmelder oss både på Facebook og Eiendomsmeglerguiden.