Skip to main content

Innholdsrik eiendom bestående av enebolig, utleiebolig og stort garasjebygg. Usjenert og fin beliggenhet.

Rostadmoen 13 2450 Rena Norge

Innhold

1.etg: Entre, gang, stue med utgang til vinterhage, kjøkken, gang, 3 soverom, bad, toalettrom og bod.
Kjeller etg: Gang og diverse boder.

Utleiebolig: Vindfang, gang, kjøkken, bad, stue og soverom.

Garasjebygg med dobbel garasje, bod og innredet lagringsloft.
Vedbod.

Standard

Innholdsrik eiendom med landlig og usjenert beliggenhet ca. 4 km nordvest for Rena sentrum. Her finner du en lys og koselig enebolig, utleiebolig, vedbod og et stort garasjebygg fra 2012 med dobbel garasje, boder og et stort lagringsloft. Garasjens 1.etasje er isolert og har innlagt strøm. Hovedboligen har en fin planløsning med alt du trenger på ett plan og gode lagringsmuligheter i kjelleretasjen. Her finner du blant annet 3 soverom og en hyggelig vinterhage. Med to boliger på eiendommen har du muligheter for en egen utleieenhet eller kanskje en generasjonsbolig? Barnevennlig og fin beliggenhet med nærhet til både skole, barnehage og servicetilbud i Rena sentrum. Friområder i umiddelbar nærhet og kort veg til Birkebeinertrasseen med milevis av oppkjørte skiløyper i vinterhalvåret. Velkommen til visning!

Gang/entre
Boligen har et hyggelig overbygd inngangsparti med fin plass til en liten sittegruppe, og adkomst til vinterhage. I boligen blir du møtt av en lys entre og videre inn i en gang med god plass til å henge fra deg yttertøy og sko. Fra gangen har du adkomst til soveromsgang, kjøkken og åpen løsning inn mot stuen.

Stue
Lys og romslig stue i vinkel med gode møbleringsmuligheter. Her er det store vindusflater på flere sider som gir mye lys inn i stua. I stuen er det fin plass for flere sittegrupper og spisestue. Det er montert både varmepumpe og vedovn som gir en jevn og god varme i boligen. Utgang til en lys og koselig vinterhage. Her er det god plass til møblering og store vinduer som gir fine lysforhold.

Kjøkken
Kjøkken med lyse profilerte fronter og takhøye overskap. Benkeplater i laminat med flislagte veggflater over. Ventilator over komfyrplass. På kjøkkenet er det også plass til en spiseplass.

Bad og toalettrom
Baderom med adkomst fra soveromsgang. På badet er det belegg på gulv og vegger med baderomsplater. Her finner du dusjhjørne og baderomsinnredning med nedfelt servant og speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin.

Separat toalettrom vegg-i-vegg med badet. Her finner du toalett og vegghengt servant.

Soverom
I boligen finner du totalt 3 soverom, alle med adkomst fra soveromsgang i 1.etasje. Rommene har fin plass til møblering og plassbygde garderobeskap.

Kjeller etg
I boligens kjeller finner du trappegang og diverse boder.

Utleiebolig
Utleiebolig (opprinnelig bolig) fra 1957 med noe oppgraderingsbehov for å møte dagens krav til standard, men her er det mange muligheter. Boligen består av vindfang, gang, kjøkken, bad, stue og soverom. Oppvarming med vedovn på kjøkken og i kjeller, samt panelovner.

Beliggenhet

Eiendommen har fin beliggenhet ca 4 km nordvest for Rena sentrum. I sentrum finner du blant annet cafeer, butikker, parker med lekeplasser og fine friområder, samt togstasjon/skysstasjon med daglige avganger til Elverum/Oslo og Trondheim. Her finner du også Høyskolen i Hedmark Campus Rena, som kan by på et bredt utvalg av studier. Ca. 3 km til skole og barnehage. Kort veg til Birkebeinertrasseen som kan by på flotte treningsområder året rundt. En av Norges fremste golfbaner og alpinsenteret i Digeråsen ligger kun en kort kjøretur fra eiendommen. Flotte fiskemuligheter i Renaelva og Glomma. Rena idrettspark finner du i Rena leir og her er det blant annet styrkerom, klatrevegg, svømmehall, fotball- og friidrettsstadion, tennisbaner, sandvolleyballbane, lysløype og terrengløype.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet med Rustad Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 194 kvm

Følgende rom inngår i P-rom:

Enebolig:
1.etg: Vindfang, entre, gang, soverom, soverom 2, soverom 3, bad/vaskerom, toalettrom, kjøkken, stue og sommerstue.

Utleiebolig:
1.etg: Vindfang, gang, kjøkken, bad/dusj, soverom/stue og soverom.

Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. befaringstidspunktet har betydning for om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for valg av arealkategori.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved. Vedovn og luft/luft varmepumpe i stue. Øvrig oppvarming skjer ved bruk av panelovner.

Tomten

Eiet tomt på ca. 1.853 kvm. Eiendommen har gruset innkjøring og gårdsplass med biloppstillingsplasser for flere biler. Opparbeidet hage med plen og noe beplantning.

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Parkering

I garasje. Ellers biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Offentlige/kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør ca. kr 7.229,- for inneværende år. I disse inngår eiendomsskatt, feieavgift og septikrenovasjon. Det må påregnes gebyr til renovasjon og gebyr til privat vannverk. I dag er det ingen gebyr for renovasjon pga. ubebodd eiendom. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Avgiftene justeres normalt årlig.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 12 bnr. 123 i Åmot kommune

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Overtagelse

Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpstilbud.

Vilkår ved salg

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven, og skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.
Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen og salgsdokumentene. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet alder, type og synlig tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Forutsatt at avviket må være minst 2 prosent, og minimum 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hjemmelshaver

Wenche Celina Øverlier
Frode Skoglund
Trond Karsten Skoglund
Frank Skoglund

Informasjon om meglerforetaket

Rustad Eiendomsmegling AS
Lundgaardvegen 8, 2408 Elverum

Eiendomsmeglerfullmektig
Thomas Grønbekk

Mob: 90 92 39 05
E-post: thomas@r-eiendom.no

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 12
 • Bruksnr: 123
 • Kommunenr: 3422
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgaveSe komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 2 000 000,-
 • Ligningsverdi: 452 521,-
 • Primærrom: 107 m2
 • Bruksareal: 194 m2
 • Tomteareal: 1853 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 3

Rostadmoen 13 2450 Rena Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Eiendomsmeglerfullmektig

Thomas Grønbekk
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 90923905

Megler MNEF / Daglig leder

Alf Johan Rustad
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 97785660

Annen info

Finnkode: 324981110