Skip to main content

Koselig og innholdsrik eiendom bestående av enebolig med generasjon-/utleiedel. Uthus med garasje og anneks.

Solørvegen 189 og 191 2407 Elverum Norge

Innhold

1.etg: Vindfang, gang, bad, stue med utgang til terrasse, spisestue og kjøkken.
2.etg: 3 soverom, toalettrom, gang, og bod.
Kjeller etg: Trappegang og diverse ganger/boder.

1.etg utleiedel: Vindfang/entre, gang, bad, soverom og åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse.
Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.

Uthus med garasje.
Anneks.

Standard

Koselig og innholdsrik eiendom med sentral beliggenhet på Hanstad. Eiendommen har to boenheter, som gir deg mulighet for en generasjons- /eller utleiedel. Hoveddelen i boligen går over tre plan og her finner du blant annet tre soverom. Godt med lagringsplass i kjeller og hyggelig skjermet terrasse. Stor og pent opparbeidet hage, dels inngjerdet med skigard. I hagen er det fine lekeområder, anneks og uthus med garasje. Generasjonsdelen ligger i et påbygg i 1.etasje og har alt på ett plan med blant annet soverom, flislagt bad, åpen stue- og kjøkkenløsning og egen utvendig bod. Her bor du sentralt med kort veg til skole, barnehage og flere dagligvarebutikker på Hanstad. Det er også kort veg til sentrum med øvrige servicetilbud og fasiliteter. Fine friområder både på museumsområde, langs Glomma og i Svartholtet.

Entre/gang/b>
I boligen ønskes du velkommen inn i et vindfang med plass til omkledning og til rom for å henge fra deg yttertøy og sko. Videre inn i gangen er det trappeadkomst til både 2.etg. og kjeller. Gangen åpen og romslig med god plass til oppbevaring. Her har du også adkomst til bad, kjøkken og stue.

Stue og spisestue
Stor stue med god plass til møblering. Her er det god plass til både sofagruppe og en separat spisestuedel. Godt med vinduer og lyse fargevalg gir god romfølelse. Spisestuen har en koselig peisovn som gir god varme. Her er det også montert varmepumpe og det er utgang til en skjermet overbygd terrasse.

Kjøkken
Hyggelig kjøkken med lyse profilerte fronter og takhøye skap som gir godt med oppbevaringsplass. Innredning er nymalt i 2020. Flere overskap med vitrinefronter. Benkeplater i laminat med god arbeidsflate og veggflater mellom benk og overskap med fliser og vindu som gir fine lysforhold. Integrerte hvitevarer med stekeovn og koketopp samt opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator over koketopp. På kjøkkenet er det også fin plass til en spiseplass ved vinduet.

Bad og toalettrom
Lyst baderom i 1.etasje med belegg på gulv og vegger med våtromstapet. Her finner du toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med nedfelt servant og speil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom i 2.etasje med toalett og enkel baderomsinnredning med servant og speil på vegg.

Soverom
I boligens hoveddel finner du tre soverom, alle i 2.etasje. Rommene er malt i fine farger og har god plass til møblering.

Generasjon- /utleiedel
Boligen har en egen del som er påbygd i 2004. Utleiedelen har eget overbygd inngangsparti med adkomst til utvendig bod. Her finner du også entre/gang, bad, soverom og åpen stue- og kjøkkenløsning.

Koselig stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen er malt i lyse farger og har god plass til sofagruppe. Utgang til terrasse. Plass til spiseplass i tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkkeninnredning fra Sigdal med lyse profilerte fronter. Flere overskap med vitrinedører og benkeplater i laminat med god plass til matlaging. Veggflater over kjøkkenbenk med fliser. Integrerte hvitevarer med stekeovn og koketopp. Opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over koketopp.

Soverom
Lyst og fint soverom med vindu ut mot hagen.

Bad
Flislagt baderom med dusjhjørne og toalett. Lys baderomsinnredning med nedfelt servant og speil med belysning over. Opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv.

Beliggenhet

Eiendommen har attraktiv og sentral beliggenhet på Hanstad, med skogmuseet i umiddelbar nærhet med fine turmuligheter. Her bor du med kort avstand til både skole, barnehage og flere dagligvarebutikker på Hanstad. Ca. 1,5 km til Elverum sentrum med øvrige servicetilbud og fasiliteter. På Hanstad har du flere aktivitetstilbud med blant annet en populær kunstgressbane, skatepark og sandvolleyballbane på skoleområdet. Med skogmuseet som nærmeste nabo har du fine turområder like ved, også langs Glomma. På museet foregår det også en rekke aktiviteter og arrangementer gjennom hele året. Fra eiendommen har du også kort veg til turområder i Svartholtet med stier og traseer som kan benyttes året rundt, enten det er med joggesko, sykkel eller ski på beina. Bybussforbindelse like i nærheten som tar deg til sentrum og skysstasjonen på Vestad.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet med Rustad Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 244 kvm

Følgende rom inngår i P-rom:
1.etg: Entre, gang, bad, kjøkken, stue/spisestue.
2.etg: Gang, soverom, mellomgang, soverom 2, soverom 3 og toalettrom.
Kjeller etg: Trapperom og vaskerom.
Generasjonsbolig 1.etg: Vindfang, bad/vaskerom, kjøkken/stue og soverom.

Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.
Takhøyder under 1,9 m er grensen for målbart areal, er oppmålt etter NS 3940. Deler med lav takhøyde uten målbart areal i 2.etasje. Boder i 2. etasje uten målverdig areal.

Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. befaringstidspunktet har betydning for om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for valg av arealkategori.

Oppvarming

Boligens primære oppvarming skjer med strøm- og vedfyring. Luft/luft varmepumpe i boligens hoveddel. Vedovn i stue, i både hoveddel samt i utleiedel. Parafin/vedovn i utleiedel, opplyst at parafinfyring ikke er i
bruk. Varmekabler i badegulv i utleiedel. Øvrig oppvarming med panelovner.

Tomten

Eiet tomt på ca. 1.729 kvm. Eiendommen har gruset innkjøring og gårdsplass med biloppstillingsplasser for flere kjøretøy. Hagen er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning med blant annet frukttrær og bærbusker. Eiendommen er delts inngjerdet med skigard.

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Uthus mot naboeiendommen i nr 195, samt uthus til nabo i nr 195 ligger akkurat på tomtegrensen. Det foreligger ikke noe skriftlig avtale rundt dette.

Parkering

Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Garasje i uthus.

Offentlige/kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør ca. kr 22.530,- for inneværende år. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann- og avløp betales a-konto og faktureres etter målt forbruk. Avgiftene til dette vil derfor variere. Renovasjon kr 7.040,- og faktureres direkte fra SØIR. Feie- og tilsynsgebyr kr 1.300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og feievesen. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Avgiftene justeres normalt årlig.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 30 bnr. 299 i Elverum kommune

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Overtagelse

Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpstilbud.

Vilkår ved salg

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven, og skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.
Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen og salgsdokumentene. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet alder, type og synlig tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Forutsatt at avviket må være minst 2 prosent, og minimum 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hjemmelshaver

Lasse Høiland
Solvår Morken Nilsen

Informasjon om meglerforetaket

Rustad Eiendomsmegling AS
Lundgaardvegen 8, 2408 Elverum

Megler MNEF / Daglig leder
Alf Johan Rustad

Mob: 97 78 56 60
E-post: alf@r-eiendom.no

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 30
 • Bruksnr: 299
 • Kommunenr: 3420
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgaveSe komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 690 000,-
 • Ligningsverdi: 903 228,-
 • Primærrom: 211 m2
 • Bruksareal: 244 m2
 • Tomteareal: 1729 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig
 • Soverom: 4

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Peis/Ildsted
 • Barnevennlig
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng

Solørvegen 189 og 191 2407 Elverum Norge

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Megler MNEF / Daglig leder

Alf Johan Rustad
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 97785660

Eiendomsmeglerfullmektig

Thomas Grønbekk
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 90923905

Annen info

Finnkode: 315771869