Skip to main content

Landbrukseiendom med våningshus, drengestue, stor garasje og låve. Ca. 81 daa tomt.

Svenskevegen 312 2436 Våler i Solør Norge

Innhold

Enebolig / våningshus:
1.etg: Entre, gang, bad, 3 soverom, kontor, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
Kjeller etg: Gang med egen inngang, vaskerom og diverse boder.

Drengestue.
Stor dobbelgarasje med plass til tre biler og bod i bakkant.
Låve.

Standard

Velholdt og fin landbrukseiendom med usjenert og idyllisk beliggenhet i Våler. Eiendommen ligger fint til med jorder rundt på flere kanter. Eiendommen består av en innbydende og fin enebolig, drengestue, stor isolert garasje med plass til tre biler og bod i bakkant og låve. Eneboligen fremstår som godt vedlikeholdt og har en fin planløsning med blant annet 3 soverom. Her har du alt du trenger i boligens hovedetasje, og eget vaskerom og godt med lagringsplass i kjelleretasjen. Nyere bad og kjøkken. Eiendommen har et koselig tun med bjørkeallé inn til eiendommen og rundkjøring mellom bygningene på tunet. Opparbeidet hage med plen og diverse beplantning utenfor eneboligen. Her bor du i landlige omgivelser, samtidig som det ikke er mer enn ca. 6 km til sentrum av Våler hvor du blant annet finner barnehage, skole, dagligvarebutikk og øvrige servicetilbud. Velkommen til visning!

Velkommen inn!
Boligen har et hyggelig overbygd inngangsparti som tar deg inn i en lys entre med god plass til omkledning og garderobeløsning. Videre inn i gangen har du adkomst til de øvrige rommene i etasjen, samt trapp ned til kjeller.

Stue og spisestue
Stor og fin stuedel med gode møbleringsmuligheter. Her er det god plass til flere sittegrupper, samt en egen spisestuedel. Rommet har lyse og moderne farge- og materialvalg, og store vindusflater som skaper fine lysforhold. I stuen finner du både varmepumpe og vedovn som gir en jevn og god varme i boligen. Skyvedører i glass ut til en stor og delvis overbygd terrasse. Her er det god plass til utemøblement med flere sittegrupper og grill. Fra terrassen har du fint utsyn mot nærliggende områder og trapp ned til hagen.

Kjøkken
Funksjonelt og pent kjøkken med adkomst fra gangen. Her finner du en grå innredning med profilerte takhøye fronter. Innredningen har rikelig med skapplass og flere overskap med vitrinefronter. Benkeplater i laminat med god arbeidsflate. Veggflater over kjøkkenbenk med fliser. Integrert platetopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin og ventilator over koketopp. På kjøkkenet har du også rom for en spiseplass ved vinduet.

Bad
Lyst baderom med flislagt gulv og vegger med baderomsplater. Her finner du dusjhjørne med glassdører, toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant og speilskap på vegg. Varmekabler i gulv.

Vaskerom
Gammel vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin og utslagsvask.

Soverom
Boligen har tilsammen tre soverom, alle i 1.etasje. Rommene er malt i fine farger og ett soverom har installert en romslig skyvedørsgarderobe. Ett soverom med plassbygde garderobeskap.

Kontor
I tilknytning til gang/stue finner du også et lyst kontor.

Drengestue
Koselig drengestue i tømmer fra rundt 1800. Boligen består av 1.etasje og her finner du gang, bad, kjøkken, stue og soverom.

Lys stuedel med fin plass til sofa og tilhørende møblement. Her er det vedovn og åpen peis.

Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og kjøkkenbenk i stål med integrert dobbel oppvaskkum. Plass for kjøleskap og komfyr. Ventilator over komfyrplass og belegg på vegg over benkeplate. På kjøkkenet er det også fin plass til en spiseplass ved vinduet.

Baderom med baderomsplater på vegg og belegg på gulv. Her finner du toalett, dusjkabinett og vegghengt servant.

Låve
Låve med mulighet for enkelt dyrehold, samt god lagringsplass. Tre høye porter til bygget.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og fint til å åpent landskap med omkringliggende jorder i Våler kommune. Fra eiendommen er det ca. 6 km til Våler sentrum. I sentrum av Våler finner man de fleste og mest nødvendige servicetilbud som dagligvare, bank, apotek og småbutikker. Her finnes også barnehager, Vålbyen skole og Våler ungdomsskole. Solør videregående har avdeling både i Våler og på Flisa.

Innbyggerne i Våler kan finnes en ny flott kirke som i 2015 fikk prisen for 'Årets bygg', og som tilbyr konserter og andre kulturelle aktiviteter. Gjennom året er det mye aktiviteter i Våler, med f.eks Vålerdagene og Gatebil på Vålerbanen hvor det finnes et topp moderne trafikksenter for NAF. Her holdes eventer hvor det er mulighet for videreutvikling og ny kompetanse innen trafikk, transport og motor. Gatebil arrangerer også en av sine årlige festivaler nettopp her.

Våler kan by på mange flotte turer i skog og mark som f. eks Strætåsen, Ranumsberget og Spulstoppen med flott utsikt over store deler av Våler. Her er det tilrettelagt med uteplass og gapahuk, hvor fine naturopplevelser og minner kan skapes sammen med familie og venner. På vinterstid er det oppkjørte skiløyper til Spulsåstoppen med utgangspunkt enten fra Våler sentrum eller fra Haslemoen.

Våler kommune er et eldorado for den som er interessert i friluft, jakt og fiske. Med mange tjern, sjøer og elver er fiskelykken lett å finne samt muligheter for padling, soppsanking og bærplukking. Det drives en aktiv forvaltning av fiskevann i området med både kalking og utsetting av fisk. Holtsjøen, Rivieraen, Svennebysetra og Blåenga kan alle være verdt et besøk, enten til fots eller på sykkel. Kynnavassdraget er også er eldorado for friluftsinteresserte, med mulighet for å leie kano. Det er også fine muligheter for sykkelrunder.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet med Rustad Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 217 kvm

Følgende rom inngår i P-rom:
1.etg: Stue, kjøkken, kontor, soverom, trapperom, soverom 2, bad og soverom 3.
Kjeller etg: Gang og vaskerom.

Høyde kjeller: 2m. Krypkjeller og loft er ikke målbart. Kjellerrom med vaskerom og tilstøtende gang er medtatt i boligens p-rom grunnet rommets bruk, jmf takseringsbransjens retningslinjer for arealmåling og rommenes bruk ved befaringstidspunktet . Det er likevel ikke egnet til rom for varig opphold. Vinduer i kjeller er ikke godkjent som rømningsvei.

Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. befaringstidspunktet har betydning for om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for valg av arealkategori.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved. Det er montert 2 stk varmepumper i boligen, en i kjellergang og en i stue. Vedovn i stue og i kjeller. Varmekabler i gulv ved baderom. Øvrig oppvarming ved bruk av panelovner.

Tomten

Eiet tomt på ca. 81.728 kvm. Eiendommen har gruset innkjøring med bjørkealle fra veien og inn til tunet. Gårdsplass/tun med god plass for kjøretøy etc. Koselig tun opparbeidet med hage og diverse beplantning. Drivhus. Rundkjøring mellom bygningene på tunet.

Arealene på eiendommen er fordelt som følger, iflg. gårdskartet som er vedlagt i salgsoppgaven:

Dyrket mark ca. 63 daa
Tun ca. 4,4 daa
Skog ca. 11,2 daa (Eier opplyser at skogsteiger er uproduktiv eller avvirket)
Annet markslag ca. 3,4 daa

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Parkering

Stor dobbelgarasje. Ellers godt med plass for kjøretøy på tunet. Garasjen er isolert og har plass til tre biler, samt bod i bakkant.

Offentlige/kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør ca. kr 17.339,- for inneværende år. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, samt vann- og avløpsgebyr. Vann- og avløp betales a-konto og blir fakturert etter målt forbruk, avgiftene til dette vil derfor variere. Feie- og tilsynsgebyr kr 1.300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og feievesen. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Avgiftene justeres normalt årlig.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 58 bnr. 21 i Våler (Innlandet) kommune

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Overtagelse

Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpstilbud.

Vilkår ved salg

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven, og skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.
Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen og salgsdokumentene. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet alder, type og synlig tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Forutsatt at avviket må være minst 2 prosent, og minimum 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hjemmelshaver

Vigdis Jensen
Bjørn Steinar Stræte

Informasjon om meglerforetaket

Rustad Eiendomsmegling AS
Lundgaardvegen 8, 2408 Elverum

Megler MNEF / Daglig leder
Alf Johan Rustad

Mob: 97 78 56 60
E-post: alf@r-eiendom.no

Matrikkelinformasjon

 • Gårdsnr: 58
 • Bruksnr: 21
 • Kommunenr: 3419
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon
Se komplett salgsoppgaveSe komplett salgsoppgave

Detaljer

 • Verditakst: 3 490 000,-
 • Ligningsverdi: 308 109,-
 • Primærrom: 182 m2
 • Bruksareal: 217 m2
 • Tomteareal: 81728 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
 • Soverom: 3

Svenskevegen 312 2436 Våler i Solør Norge

Visning

07.06.2023, 17:00 - 17:30.

Megler MNEF / Daglig leder

Alf Johan Rustad
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 97785660

Eiendomsmeglerfullmektig

Thomas Grønbekk
Telefon: (+47) 62416241
Mobil: (+47) 90923905

Annen info

Finnkode: 304736837